lunes, 9 de febrero de 2009

Experts laborals demanen més avaluació dels riscos de les embarassades

Barcelona, 6 feb. (EFE).- Cinc experts de l'àmbit laboral han demanat avui a les empreses, en el transcurs d'una jornada organitzada per UGT a Barcelona, una major avaluació preventiva dels riscos que poden afectar les dones embarassades en els seus llocs de treball.
Els experts han coincidit a reclamar que les empreses adaptin les seves polítiques als riscos laborals que poden patir les dones durant l'embaràs i la lactància natural, encara que han admès que el "risc laboral existeix tant per a homes com per a dones" ja que els dos són partícips de l'embaràs, segons que ha declarat un dels participants, l'inspector de treball Juan Ignacio Marín.
Marín ha manifestat també que "existeix una desigualtat entre els empleats", ja que alguns llocs de treball presenten "un risc més gran que altres" i que per tant, "han de ser avaluats i previnguts amb més intensitat".
En aquest sentit, Marín ha recalcat que tenen lloc més accidents laborals en llocs de treball de menor qualificació, que impliquen principalment "riscos químics, riscos psicològics i socials (com l'estrès), i riscos musculars".
De la seva banda, un altre dels assistents, el director del Centre de Seguretat i Condicions de Salut a la Feina de Barcelona, Jordi Martínez, ha incidit en què els riscos laborals varien segons el sector productiu dels treballadors.
En aquest sentit, Martínez ha comentat les xifres d'accidents laborals registrats l'any 2008, que mostren com en la construcció la sinistralitat va afectar pràcticament només els homes, mentre que en la indústria els índexs van ser gairebé iguals, i en el sector serveis, la sinistralitat femenina va doblar la masculina. EFE.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Compañer@s, hay un documento en la web de UGT Catalunya, sobre este tema. Supongo que ya lo habréis leído pero por si acaso, os lo paso:

Guia d'embaràs: http://www.ugt.cat/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=407&Itemid=37

Un saludo
Sección Sindical Fira de Barcelona
Ildefonso Marín-Secretario general-